Alpaca Tumulus

De eerste maand van 2017 is al bijna achter de rug...

26 januari 2017

Het nieuwe jaar is ondertussen al een maand oud. Zoals elk jaar is aan een nieuw jaar, nieuwe voornemens en uitdagingen gekoppeld.

Ons eerste 'euhm' voornemen is minstens elke maand een stukje te schrijven voor onze blog. Deze was al bijna verbroken aangezien de eerste maand van 2017 ons al bijna vaarwel gezwaaid heeft!

2017 wordt een heel erg turbulent jaar voor ons hier bij Alpaca Tumulus. Nieuwe cursussen worden er samengesteld in het Nederlands over verschillende onderwerpen aangaande alpaca wel te verstaan. Zoals bijvoorbeeld 'Skirten en selectie voor show', 'Fokken = gokken', ... Ook worden er reeds nieuwe data geprikt voor de rest van het jaar. Deze worden snel hier kenbaar gemaakt op onze website.

Daarnaast hebben we de trots om met een kraampje aanwezig te zijn op alpacashow in Boekel, Nederland op 11  en 12 maart 2017. Maar het laatste weekend van maart wordt extra speciaal gezien we onze eigen fok een tumuluske dus mogen showen op de BAS National in Telford!!!! Het is onze witte suri hengst Tumulus Optimus Prime die ons zal vertegenwoordigen. Super spannend! 

Tumulus Optimus Prime

Maar half april mogen we als alles goed gaat, fingers crossed, onze eerste veulens verwelkomen! Niet dat we ernaar aftellen maar we moeten nog 80 dagen wachten voor ons eerste cria de grond raakt. Dit jaar krijgt de letter P de eer om de namen van onze veulens te sieren. Dus als u voorstellen heeft voor namen, deze zijn altijd welkom in de reacties hieronder.

Om dan volop in de ban te zijn van onze alpacashow hier in Belgie, Alpacashow Hasselt in de Grenslandhallen op 30 april 2017! Mis deze kans niet om de mooiste dieren van de Benelux hier te komen bewonderen.

Eens deze show achter de rug is start ons scheerseizoen ook alweer voor een aantal maanden. Indien u wenst dat wij langskomen om uw alpaca's hun winterjasje uit te doen, stuur ons alvast een mailtje om opgenomen te worden in onze lijst.

Zo zie je maar dat er al heel wat op onze planning staat voor het nieuwe jaar ook al is het net gestart!

Ook zijn er nog grote nieuwe plannen op til maar helaas kunnen we daarover nog niet veel vertellen, hoe moeilijk dit ook is! Nog een paar maanden geduld eer we u ons nieuwe project kunnen onthullen. Ik zou zeggen stay tuned!

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x