Alpaca Tumulus

Wolspinnerij

wolspinnerij


DE ECOLOGISCHE WOLSPINNERIJ IN VLAANDEREN

Met liefde voor natuurlijke producten en het ecologische aspect in de verwerking staan centraal in onze wolspinnerij en zo zorgen wij ervoor dat u een fantastisch resultaat terug ontvangt. En dit zonder afbraak te doen aan uw natuurlijke vezel.

wol

Alle soorten wol

Wij kunnen alle soorten wol verwerken van schapenwol, alpaca, lama, kameel, yak, angora, mohair, ... zelfs als u een langharige kat of hond bezit kunnen we deze hun vacht omvormen tot een garen of stuk vilt.
Hoe uniek is het om een muts of sjaal te kunnen dragen van jou lieveling?!

Kan iedereen aanleveren in de wolspinnerij?

Wij staan open voor iedereen die wenst wol te verwerken. Ook voor andere projecten of ideeën omtrent wol staan wij altijd open en denken wij als wolspinnerij graag met u mee. 

Wat kunnen wij voor u maken?

U kan bij ons terecht voor de verwerking van uw wol tot kaardvlies, lontwol, garen, vilt, XXL garen(rug yarn) maar ook als u zelf graag spint en toch wat tijd wil vrijmaken voor het spinnen zelf wassen en kaarden wij deze graag voor u.

Hoeveel kilo wol nodig om te laten verwerken?

Wij kunnen kleine hoeveelheden wol (vanaf 1 kg ongewassen vacht) volledig naar uw wens en idee verwerken tot het gewenste eindproduct.

Wij hebben in onze wolspinnerij alle nodige stappen voor het verwerken van uw wol in huis van wassen tot kaarden en uiteindelijk spinnen van 1 vacht.

Hoe werkt de wolspinnerij?

U kan de wol persoonlijk aanleveren en het gewenste eindproduct kiezen aan de hand van de stalen die wij ter beschikking hebben. Of u kan de wol ook altijd opsturen via pakketpost. Meer info kan u terugvinden op de pagina van de wolspinnerij zelf www.tumulus-fiber-mill.com/onze-werkwijze.

Wat kost het om wol te laten verwerken door een wolspinnerij?

Onze wolspinnerij is een mini mill wat wil zeggen dat wij de wol verwerken zowel in bulk als dat we dit kunnen doen vacht per vacht. Afhankelijk van elke batch worden de machines ingesteld naargelang de kwaliteit van de wol of het type wol. We zijn nog steeds een erkend ambacht gezien er aanzienlijk wat handwerk en vakkennis nog aan te pas komt. Het proces omvat 16 etapes die ongeveer 14 dagen doorlooptijd vragen als alles vlot verloopt.

Op deze manier heeft u een volledige traceerbaarheid van uw wol.

Voor meer info www.tumulus-fiber-mill.com

wol


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x