Alpaca Tumulus

Alpacawol SuzanneSuzanne alpacawol

Suzanne alpacawol is ons eigen ontworpen kwaliteitsgarenmerk. De wol van onze dieren en gehouden in de Benelux worden verwerkt tot garen in onze eigen wolspinnerij zodat de ecologische impact zo klein mogelijk blijft. De afstanden en tussenpersonen worden tot een minimum gehouden.

Wij kweken de alpaca's zelf, wij scheren ze zelf en wij verwerken de wol in onze eigen wolspinnerij. Wij scheren de dieren zelf om er zeker van te zijn dat ze met het nodige respect behandeld worden. Een kleinere productieketen bestaat er dus niet. Ook letten wij er op dat onze impact op de natuur zo klein mogelijk blijft. We proberen om energieneutraal te werk te gaan, door middel van zonnepanelen, eveneens wordt de wol gewassen met een zeep op basis van natuurlijke producten. Voor het wassen gebruiken wij ook putwater en geen drinkwater. Tijdens het spinproces wordt er ook geen gebruik gemaakt van spinolie.

garen

Wie is Suzanne?

De naam Suzanne komt eigenlijk van de grootmoeder en meter van Els, eveneens is het Els haar tweede naam Els Suzanne. Suzanne is een belangrijk persoon in Els haar leven gezien zij hier hoofdzakelijk opgroeide. Suzanne was een erg creatieve dame die zelfs met de beperkingen die haar leven moeilijker maakte, alles liet lijken alsof het kinderspel was. Ook de dierenliefde die Els koestert, werd haar door haar grootmoeder met de paplepel ingegeven. Als eerbetoon aan haar hebben wij ons product naar haar vernoemt. Wij wonen en werken in en rond het huis van Els haar grootmoeder Suzanne.

Ethiek Suzanne alpacawol

Suzanne alpacawol is vervaardigd van de door ons handgeselecteerde alpacawol, met de nodige aandacht voor het scheren van de alpaca's, het sorteren van de alpacawol en het categoriseren van de wol zodat we er een zo mooi mogelijk natuurlijk product van kunnen maken. Wij staan er dan ook volledig achter dat dit een zeer hoogwaardig product is met alleen maar het beste van het beste. 

alpacawol Suzanne

Een greep uit onze collectie garens kan u terugvinden in onze webshop.

www.alpacatumulus.com/webshop/categorie/garen

Waarom alpacawol?

De sterkste eigenschap van alpacawol is dat deze hypoallergeen, deze prikt niet en kan ook gedragen worden door mensen die allergisch zijn voor schapenwol. Ook erg gegeerd voor het maken van babykleding. Daarnaast produceren alpaca's hun wol in maar liefst 22 verschillende natuurtinten. Dit gaat van wit tot zwart en grijs, licht bruin tot chocoladebruin. Alpacawol is ook thermisch en veel warmer dan schapenwol. 

Wol is het product waarvoor het productieproces het minste invloed heeft op onze planeet van de volledige kledingsector. Wist u dat voor het maken van 1 katoenen T-shirt er 3000l water nodig is?

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x