Alpaca Tumulus

Bye Bye showseizoen, hallo cria-seizoen!!!!

23 mei 2016

We kunnen weer gelukkig terugblikken op een geslaagd showseizoen voorjaar 2016. Het is elk jaar weer uitkijken naar show Hapert, weken aftellen naar dat weekend om collega fokkers terug te zien en bij te kletsen. Maar ook om van de partij te zijn als ring steward als helpende hand bij het houden van de dieren in de ring en al zeg ik het zelf daar ben ik vaak blij dat ik mijn gestalte mee heb! Dit jaar gingen we voor de donkere kant van de kleurenkaart; ons showteam bestond uit zwart en bruin. Tumulus Midnight Noxx en Tumulus Midnight Nalany mochten als eerste hun van hun beste kant tonen en met succes want Noxx behaalde een mooie 3de plaats. De eerste maal dat we FireFox nageslacht tonen in de ring en  geplaatst, Dus het is niet enkel hijzelf die in de prijzen valt maar ook zijn nageslacht maakt naam!

Onze dag kon al niet meer stuk maar onze grote favoriet moest de ring nog betreden, Tumulus Maleficent, beter gekend als Popje. Ons flessenveulen dat reeds is uitgegroeid tot een mooie dame en nog steeds ons hart verwarmd. Ik weet nog heel erg goed dat wemet knikkende knieën in de ring stonden omdat ze moeilijk te keuren was omwille van de vochtigheid wat haar niet volledig tot haar recht liet komen. Maar toch werd ze bekroond met een eerste plaats, een vreugde dansje van de wederhelft, wel te verstaan naast de ring was dan ook zeker van toepassing. We gingen dus mee voor de kleurenkampioen! Super spannend! Hoe ik toen nog kon ademen besef ik nog amper aangezien dit voor mezelf de kers op de taart zou zijn na 6 maanden toewijding om deze juffrouw om de 2 uur een flesje te geven dag en nacht. De tranen rolden dan ook over mijn eega haar wangen van geluk toen het mooie blauwe lintje met tekst 'Reserve Color Champion Black Female' over haar rug gedrapeerd werd. Dit was onwerkelijk! Ons Popje met een lintje onder de poot terug naar huis! 

Op zondag was het macho tijd! En we hadden er eentje in onze pen zitten Tumulus Midnight Merlin, een specialleke. Deze jongen heeft een uitzonderlijke vacht, een silky fleece zoals de amerikanen het graag noemen. Hij behaalde dan ook een 2de prijs.
We keerden zeer tevreden terug naar Gingelom. Maar als Hapert achter de rug was wilde dit zeggen dat show Hasselt voor de deur stond! Nu was het aan showteam Hasselt om uit zijn pijp te komen. 30 april omstreeks 16.00 uur keken we dan ook vol trots naar een mooi ingeklede hal, helemaal klaar om de eerste dieren te ontvangen en te stallen voor hun presentatie op zondag. Ook hier wil ik nogmaals mijn dank uitbrengen aan het hele showteam voor hun harde werk om dit tot een succes te maken maar ook zeker mijn dank aan alle mensen die na afloop de handjes uit de mouwen staken en ons hielpen met opruimen dit maakte het zoveel aangenamer na zo een vermoeiende dag.

Tumulus Midnight Nalany

Tumulus Midnight Noxx


Ook naar Hasselt mochten dezelfde diertjes mee als naar Hapert en dit leverde een heel ander resultaat op! De twee zwarte FireFox meisjes waren het startschot voor ons groepje met al dadelijk een eerste prijs voor Nalany en een tweede prijs voor Noxx! Super trots op wat onze kanjer ons geschonken heeft. Popje was ook de nummer een van het jurylid in haar categorie. En onze macho Tumulus Midnight Merlin kreeg opnieuw de 2de prijs.
Maar deze keer viel ook ons chocopotje Tumulus Nut-Ella in de smaak en kreeg een mooie tweede prijs opgespeld. Ook hier konden we naar huis met een gelukkig gevoel want elk diertje dat van huis wegging kwam thuis met een eerste of tweede prijsje!

Niet te vergeten is dochterlief die van mij   van mij de eerste prijs voor het showen van onze dieren helemaal verdient heeft! Apetrots was ik op mijn blondie!!!!!! <3

1 mei 2016 is een dag om nooit te vergeten maar zoals de titel zegt Hello cria's!!!!
Onze eerste twee dames waren uitgerekend voor 30 april maar hebben ons laten wachten en wachten en wachten dat je ze eruit zou gekeken hebben. Maar dat wordt een nieuwe blog. ;-)

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x