Alpaca Tumulus

Cursussen​

U kan bij Alpaca Tumulus terecht kan voor het volgen van cursussen over alpaca's. Dit op verscheidene niveaus en verschillende perspectieven. Maar eens zo belangrijk alle cursussen worden gegeven in het Nederlands.

Lager op deze pagina of in onze kalender kan u de cursusdata terug vinden, Past deze datum u niet maar wenst u toch een cursus te volgen dan staan wij altijd open om een nieuwe datum toe te voegen en zo toch u van dienst te zijn. De opgegeven data zijn weekends maar het is ook mogelijk deze gedurende weekdagen te volgen. Neem gerust contact met ons op. 

Hieronder een opsomming van ons aanbod:

Basis alpaca houden                                                                                    

DATUM: 04 mei 2024


Hier gaan we kijken naar huisvesting, voeding, verzorging, scheren en wol verwerking, ziektesymptomen maar ook brengen we tijd door bij de dieren om enkele trucjes te leren om optimaal van onze lievelingen te kunnen genieten.

Deze cursus is geschikt voor de beginnende alpaca houder maar ook voor de mensen die de aankoop van alpaca's in overweging nemen. Zo heeft u een compleet beeld aan wat u zich kan verwachten.

Er wordt een volledige dag voorzien voor het geven van deze cursus

100,- EUR

U kan zich HIER inschrijven

Fokken is gokken maar doe het foutloos

DATUM:  

In deze cursus gaan we dieper in op het fokken van alpaca's en mogelijke afwijkingen. Hoe deze te voorkomen en zeker zo belangrijk hoe deze spotten in onze eigen weide! En dit aan de hand van de 3 g's.

Deze cursus is een volledige dag.

190,- EUR

Picture Paca Perfect

DATUM

Hier gaan we wat dieper in op hoe onze ideale alpaca eruit ziet en hoe dit te bereiken. Deze cursus bouwt verder op 'Fokken is gokken maar doe het foutloos'.

Hier wordt een volledige dag voorzien voor deze cursus.

250,- EUR

Vachten skirten en selectie voor fleece show

DATUM

Dit is in de praktijk skirten zoals de titel van de cursus al zegt maar ook gaan fleece statestieken onder de loep worden genomen om deze beter te begrijpen en er daadwerkelijk wat mee te doen. Ook wordt scheerdag toegelicht, hoe deze makkelijker en vlotter kan verlopen.

Deze cursus is een halve dag.

100,- EUR

Let's show off!

Hier gaan we dieper in op het showen van de dieren zelf. Aan welke eisen dienen deze te voldoen, maar ook aan welke eisen dien ik te voldoen voor mijn dier optimaal te presenteren.

Een halve dag wordt er uitgetrokken voor het geven van deze cursus

100,- EUR

Een drachtige merrie en nu?

DATUM

Graag gaan we kijken hoe onze dieren te verzorgen van het punt van bevruchting tot na de geboorte van de cria. Ook wordt er aandacht besteed aan de eerste zorgen van een cria.

Deze cursus is een halve dag.

100,- EUR

U kan hier uw inschrijfformulier downloaden.

Moest u nog vragen hebben, neem gerust even contact met ons op, wij staan u graag te woord. gunther-willems@telenet.be of 0032 (0) 475 77 18 19.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x