Woldag

Woldag 24 juli 10u tot 20u

Programma:

11u Seminarie ‘wol kwaliteit’

Tijdens dit seminarie zal Gunther zich vooral toewijden aan het bekijken van de verschillende kwaltiteiten alpacawol. Waar nu net het verschil ligt, of crimp de waarde bepaald van je vacht. Hoe sorteer een alpacavacht. Waar letten wij op bij het aannemen van een alpacavacht in de wolspinnerij. Als level 1 alpacajury zal hij je met veel enthousiasme wat bijbrengen over wol.

14u rondleiding in de wolspinnerij (TICKET)

Exclusief voor deze dag stellen wij de deuren open van onze wolspinnerij, de enige in Vlaanderen. Maak van deze gelegenheid gebruik om een blik te nemen achter de schermen hoe er van een ruwe vacht door verscheidene machines een draadje tot stand komt. Of hoe je zonder water een lap vilt kan maken. Voor deze rondleiding moet je een tijdspanne van 1u en half rekenen. Graag bieden wij u achteraf nog een drankje aan om te genieten van de producenten van onze wol.

16u ecologische droogkastballen vilten (TICKET)

Ga zelf aan de slag met het vilten van droogkastballen. In Europa zijn deze nog vrij onbekend maar deze verminderen de tijd van het drogen met 25% als je deze in je droogkast gebruikt en ook heb je geen wasverzachter meer nodig als je deze voorziet van je favoriete aroma door etherische olie op de bal te doen.  

Een dag gevuld met wol

Zondag 24 juli zetten wij onze alpacaboerderij om in het teken van wol, uiteraard in alpacawol. Zo zullen er die dag een ruime selectie van 1ste keuzevachten aangeboden worden van de Tumulus kudde en dit in een hele waaier van kleuren. Er zullen zowel huacaya als suri vachten beschikbaar zijn.

Op deze manier heeft u de mogelijkheid om uw favoriete kleur uit te zoeken maar ook gelijk te voelen welke het fijnste zou zijn voor uw nieuwe trui te spinnen of uw volgende viltproject.

alpacawol

Wat we anders ook niet beschikbaar stellen is ook op deze dag mogelijk om aan te kopen en dit is vulwol. Het gaat om de kwalitatieve mindere vachten of van oudere dieren die op deze manier wel gebruikt worden voor andere initiatieven.

Wie zijn gading niet kan vinden bij de 1ste keuze vachten heeft ook nog de mogelijkheid om kant en klare lontwol aan te kopen. Zo heeft u enkel het plezier van het spinnen en alle poespas vooraf is reeds voor u gedaan. Ook onze bijzondere pixie mix zal in lontwol beschikbaar zijn, uiteraard wel in beperkte oplage. Maar natuurlijk zijn onze rekken ook gevuld met 100% baby alpacagaren in verschillende natuurtinten en natuurlijk gekleurd met bladeren, wortels, schors,…

alpacawol

Bent u zelf handspinner of heeft u een wollige hobby? Schuif gerust aan bij onze dames die een demonstratie handspinnen geven gedurende de dag. Het is altijd leuk om samen te keuvelen en ideeën te wisselen tijdens het beoefenen van je hobby. Of dit nu gaat over spinnen, breien, haken, weven, en nog zoveel meer.

Ook hebben wij het geluk om Andries Bosschaert te mogen ontvangen bij ons. Andries maakt ambachtelijk houtsnijwerk en kunst. Het gaat van sieraden tot beeldjes enz. Hij zal zijn kunde demonstreren en geeft graag een woordje uitleg over zijn passie. Tevens heeft u de mogelijkheid om zijn prachtige kunst aan te kopen.


U kan bij ons natuurlijk terecht voor alpaca's maar ook voor dekkingen bent u bij ons aan het juiste adres.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x