Stoneleigh Fortune Seeker

  • € 1200,- (ex BTW) 
  • enkel drive by beschikbaar
  • Co-owned met Lubosch Land Alpaca's


Fortune Seeker is geboren in maart 2019 uit de elite genetica van de geroemde alpacafarm Stoneleigh Alpaca Stud in Nieuw Zeeland.

Fortune Seeker is een van de eerste nakommelingen van Kurrawa Legends Thrill Seeker. Deze werd door een aantal hoogaangeschreven Nieuw Zeelandse fokkers aangekocht op de befaamde veiling Australian National Auction.Hiervoor worden enkel de beste dieren naar voor gebracht. Hij werd uitgekozen door Australisch, Nieuw Zeelands en Amerikaans gecertificeerd jurylid Peter Kennedy. Fortune Seeker zijn grootvader aan vaders kant is Premier Kiwi Legend.


Maar ook Fortune Seeker’s moeder is niet de minste merrie op de farm zij is namelijk Stoneleigh Flamboyant, National Supreme Champion 2017 en zijn grootmoeder Flamboyance werd eveneens National Supreme Champion in 2009. Aan moederszijde Fortune Seeker’s grootvader is Stoneleigh Valentino en deze is maar liefst 7 x Supreme Champion geweest. Maar ook zit er nog Jolimont Warrior in zijn lijn wie op zijn beurt ook weer 2 x Australian National Supreme Champion werd.


Zoals je kan lezen zitten er een heleboel sterke namen en supremes verborgen in Fortune Seeker zijn bloedlijn.

Fortune Seeker is een jonge hengst met heel wat in zijn mars. Fortune Seeker zijn vacht is zeer fijn en uniform van stijl over zijn volledige lichaam tot in zijn extremiteiten. Hij bezit volgens vele juryleden  de next level style of fleece. Fortune Seeker bezit zo een massa aan vacht dat als je hem open maakt deze zich volledig verdeeld in bundels.De amplitude en architectuur van Fortune Seeker zijn vacht brengen menige mensen in bekoring. Fortune Seeker heeft een heel erg laag gehalte aan primairies en produceert een commercieel hoogwaardige vacht dankzij de lengte die hij eruit pompt.

Gezien zijn leeftijd is Fortune Seeker nog niet volledig uitgegroeid alsnog zit er al heel wat body in deze jonge hengst. Ondanks Fortune Seeker reeds fors is voor zijn leeftijd is er wel niets op zijn fijnheid aan te merken. Hij heeft een correcte bouw en de nodige botstructuur om zijn job als dekhengst ter harte te nemen.

Deze prachtige hengst zijn unieke genetica is een aanwinst voor ieder zijn fokprogramma.

Fleecestatestieken 

2019

Micron 16.8    -    SD 3.3    -    CV 19.6    -    CF 100%

2021

Micron 19.5    -    SD 3.9    -    CV 19.9    -    CF 99%
    (vachtgroei van 1 jaar en half en verhuis van NZ naar BE - NL)

Showpalmares

Canterbury Show 2019
Waikoto Show 2019
National Breed Show 2019
Ellesmere Show 2019

Junior male light fawn
Junior male light fawn
Junior male light fawn
Junior male light fawn

3de
2de
4de
1ste


Stamboom

Fortune Seeker is beschikbaar voor dekservice bij ons van:

15 april 2021 tot 27 mei 2021

8 juli 2021 tot 26 augustus 2021

U kan bij ons natuurlijk terecht voor alpaca's maar ook voor dekkingen bent u bij ons aan het juiste adres.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x